Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kitap Günleri Dolu Dolu Geçiyor

Kitap Günleri Dolu Dolu Geçiyor

4 Eylül Sivas Kongresi´nin 99. yıl dönümü kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, Sivas Valiliğimiz öncülüğünde, Sivas İl Özel İdaremiz ve Sivas Belediyesi koordinesinde bu yıl yedincisi düzenlenen Sivas Kitap Günleri dolu dolu geçi

4 Eylül Sivas Kongresi´nin 99. yıl dönümü kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, Sivas Valiliğimiz öncülüğünde, Sivas İl Özel İdaremiz ve Sivas Belediyesi koordinesinde bu yıl yedincisi düzenlenen Sivas Kitap Günleri dolu dolu geçiyor. 

Kitap günleri kapsamında üç gündür şehrimizde bulunan yayınevleri, kitaplarını sergileyerek, kitapseverlerin yoğun taleplerine cevap veriyor. Her biri kendi alanında geniş okuyucu kitlesine sahip olan birçok yazar, şair ve akademisyen Buruciye Medresesi´nde yaptıkları söyleşilerin ardından kalabalık kitlelerle imza programı gerçekleştiriyor.

Açılışın ardından etkinliklerin ikinci gününde Saniye Bencik Kangal “Korkma, İyi Bir Annesin” ve Yavuz Bülent Bakiler “Var Olmamız, Yok Olmamız” konulu söyleşiler ile kitapseverlerle buluştu. Söyleşilerin ardından gerçekleşen imza programlarında kitapseverler uzun kuyruklar oluşturarak, yüzlerce kitap imzalattılar. 

Yoğun geçen söyleşilerin üçüncü günü ise; Süleyman Beledioğlu´nun “Aileler Çocukların Başarısına Nasıl Katkıda Bulunur ve Stres Yönetimi” söyleşisi ile başladı. Daha sonra ise Hüseyin Akkaya´nın panel yöneticiliğini yaptığı; “Kültür Adamlarımızı Yâd Ediyoruz” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Sivaslı Yazarlarımız Kadir Pürlü, Haluk Çağdaş, İbrahim Yasak ve Nilay Yanalak Karasu; ‘Ali Şahin Canozan, Kadir Üredi, Āşık İsmeti ve Ali Kızıltuğ´u salonu dolduran seyircilere anlattı. 

Üçüncü günün son programında ise; panel yöneticiliği Prof. Dr. Recep Toparlı´nın yaptığı “Engellilerin Gönül Dünyasından İnciler” programı gerçekleştirildi. Selman Devecioğlu, Mustafa Epik, Muhammed Gökkaya ve Hayri Yılmaz´ın konuk olarak katıldığı söyleşi kitapseverler tarafından büyük ilgi gördü.



  • Cuma 23 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı