Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Milli Ağaçlandırma Günü'nde Fidanlar Toprakla Buluştu

Milli Ağaçlandırma Günü

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak 1023 farklı lokasyonda fidanlar toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2019 yılında başlatılan Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleşen Milli Ağaçlandırma Günü bu yıl da binlerce vatandaşımızın katılımıyla yapıldı.

Bu yıl 3'üncü kez kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü'nde, Sivas'ta 7'den 70'e herkes ‘Türkiye Yüzyılına Nefese’ kampanyası için Bademkaya ağaçlandırma sahasında bir araya geldi.

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivas'a yeşil miras bırakmak isteyen katılımcılar, fidanları toprakla buluşturarak geleceğe umut oldu.

Ağaçlandırma etkinliğinde konuşan Vali Yılmaz Şimşek, daha yeşil bir ülke için bir araya geldiklerini ifade ederek, ağaçlandırma çalışmalarının bir milli mesele olduğuna dikkat çekti.

Ağaçlandırma seferberliği talimatı vererek ülkemize vizyon kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Vali Şimşek, "Bugün il genelinde 171 bin adet fidanı toprakla buluşturuyoruz. Sivas'ta son 20 yılda 109 milyon adet fidan toprakla buluşturuldu. Yıl sonuna kadar bu rakam 3 milyona ulaştırmayı hedefliyoruz. Böylece son 20 yıl da toprakla buluşan fidan sayımız 112 milyon adet olmuş olacak." dedi.

Yeşil Sivas için ortaya konan çalışmaların neticesi olarak Sivas'ta ormanlık alanının 373 bin hektardan 504 bin hektar alana çıktığını ifade eden Vali Şimşek, "Amacımız daha yeşil bir Sivas için ormanlık alanlarımızı geliştirmektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Şimşek ve Başkan Bilgin ve protokol üyeleri öğrencilerle fidan dikti.



  • Pazar 19.1 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.2 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Salı 21.4 ° / 6.7 ° Güneşli