Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sivas’ta 3 köyün sulama suyu sorunu Hibe yatırımla çözüldü

Sivas’ta 3 köyün sulama suyu sorunu Hibe yatırımla çözüldü

Suşehri’ne bağlı Kesikkaş ve Koyulhisar ilçesinin Sütlüce ve Kılıçpınar köylerinin yaklaşık 80 yıllık sulama suyu sorunu Dap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan hibe yatırımla çözüldü.

Edinilen bilgiye göre; Koyulhisar Kaymakamlığı, Suşehri kaymakamlığı ve 3 Köy Muhtarlıklarının bir araya gelmesi sonucu anlaşma sağlanarak, Kesikkaş köyüne 6 kilometre uzaklıkta bulunan Çiğsele mevkiinde bulunan sulama su sorunun hibe yoluyla boru hatları döşenmesi amacıyla  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Dap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına başvuru yapıldı.

Yapılan başvuru sonucunda 6 bin TL hibe yatırımla, 6 kilometre uzaklıkta bulunan su kaynağından Kesikkaş köyüne yakın Duruca mevkiine kadar olan bölgeye kapalı şebeke boru hattı döşemesi yapıldı.

Yaklaşık bir ay süren çalışma sonrası açılışı yapılan sulama suyu törenine katılan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, 3 köyü yıllardır sorunu olan sulama suyu sorununu giderilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, akan su ile bereketli verim almaları temennisinde bulundu. 

Suşehri Kaymakamı Ahmet Korkmaz ve Koyulhisar Kaymakamı Oğuzhan Demir ise, Uzun yıllardır sorun haline gelen sulama su sorunun çözülmesi konusunda her 3 köyünde büyük katkısı olduğunu, artık köy topraklarının su sorunu olmayacağını ifade ederek, köylere hayırlı olmasını dilediler. 

Suşehri Kaymakamı Korkmaz ayrıca, Koyulhisar Sütlüce köyüne 180 tonluk sulama amaçlı havuz yapılacağını da söyledi. 

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ise, Kendisinin aynı bölgenin çocuğu olduğunu kaydederek, “Bu sorunu yıllardır biliyoruz. Ama artık böyle bir sorun kalmadı. Bu konuda büyük emek sarf eden tüm yetkililerimize, Ayrıca 6 milyon hibe ile bu yatırımı köylerimizin hizmetine sunan  Dap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yetkililerine teşekkür ederiz. “ dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile vanalar açılarak  arklara su akıtıldı.

Proğram sonrası katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Haber Nevzat Yücel



  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı